Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Σχολικά βιβλία ΙΙ: Των άσχετων ο χαβάς…

Η λαλίστατη υπουργός Παιδείας, η του «Νέου Σχολείου», των projects, της ομαδο-συνεργατικής κι άλλων …παλαιών και οι περί πολλών τυρβάζοντες υπ΄ αυτήν γραμματείς, φαρισαίοι, ειδικοί σύμβουλοι κλπ. των υπερωριών για «νυχτερινή εργασία και …εξαιρέσιμες» (δες εδώ), πάλι θαυματουργούν! Από τη μια με έγγραφό του  ο …καταργηθείς ΟΕΔΒ προειδοποιεί ότι μέσες-άκρες οι εκκρεμότητες με την αποστολή των όσων από τα φετινά σχολικά βιβλία δεν έχουν ακόμα αποσταλεί πιθανόν …δε θα αποσταλούν(!) ελλείψει προσωπικού αποθήκης (δες εδώ). Και από την άλλη, όπως διαβάζω στη δικτυακή πύλη esos (δες εδώ),  πιθανόν, σχολικά βιβλία γιοκ και την ερχόμενη σχολική χρονιά 2012-13 λόγω γραφειοκρατικών περιπλοκών – άγονος διαγωνισμός προμήθειας χαρτιού κτλ. Πέρσι το Σεπτέμβριο η υπουργός μάς έλεγε ότι φταίει ο αρμόδιος πάρεδρος  του Ελεκτικού Συνεδρίου κι άλλα γλαφυρά, κι ύστερα …mea culpa, φωτοτυπίες, cd και –αμ, δε– καθαρίσαμε(!) (δες  εδώ, εδώ, εδώ,…). Τώρα ποιος φταίει για την περιγραφόμενη κατάσταση; Μήπως η… Μέρκελ; A, ναι, είναι και ο "Διόφαντος" ο οποίος, κατά την υπουργική απόφαση- προαναγγελία, από την επόμενη σχολική χρονιά, το 2012-13 δηλαδή, θα έλυνε το θέμα εγκαίρως... (δες εδώ).Ρε δε πάει σπίτι της με όλους της τους κολλητούς…Kαιρός είναι.
1-3-2011 Η απάντηση του ΥΠΔΒΜ&Θ στο δημοσίευμα στο esos
2-3-2011 Και Πανελλαδικές χωρίς τετράδια! Ε, ρε γλέντια!Aν και το υπ.Παιδείας διαψεύδει...
3-3-2011 Ερωτηματικά...
6-3-2012 6 Μαρτίου, κι ακόμα τα βιβλία... 
7-3-2012 Πάει, μάς έφυγε η Άννα-των-χωρίς-βιβλία-φέτος...Χθες τα μεσάνυχτα Υπουργός Παιδείας ο Γ. Μπαμπινιώτης
17-3-2012  Η πρώτη παραλαβή χαρτιού εκτιμάται ότι θα γίνει την πρώτη εβδομάδα Μαΐου, και η πρώτη παραλαβή εκτυπωμένων βιβλίων αναμένεται να γίνει την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου, ενώ η  ολοκλήρωση των εκτυπωτικών εργασιών αναμένεται στο τέλος Ιουλίου 2012, ενημέρωσε εγγράφως τον Γ. Μπαμπινιώτη η Αννα Διαμαντοπούλου (δες εδώ).Οψόμεθα.
26-3-2012 Τον καιρό ...εκείνο, της Άννας, αυτή είπε ότι για την καθυστέρηση εκτύπωσης των βιβλίων έφταιγε ο αντιπροέδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Αγγελάρας, ο οποίος, μόλις προχθές, αθωώθηκε από κάθε κατηγορία  από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο (δες εδώ). Και η Άννα, ευαίσθητη ούσα, μάς την έκανε προς το υπουργείο Ανάπτυξης! Χαίρε Άννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails